Известие

Collapse
No announcement yet.

неверен уред за темп. на водата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• неверен уред за темп. на водата

колеги някои има ли идея може ли да се монтира допълнителен уред за показанията на темп.на водата.защото моя не показва вярно.

Първоначално публикувано от ivan konov Покажи съобщение
    колеги някои има ли идея може ли да се монтира допълнителен уред за показанията на темп.на водата.защото моя не показва вярно.
    А сигурен ли си, че е проблемът е в него? Подмени си първо температурния датчик, който подава инфото за самия уред.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

аз поне несъм много в час как да го проверя дали в темп. датчик е проблема щото бобо я прави колата и каза че стрелката нее вярна а този уред вървял с таблото

Comment

Не е като да не можеш да си свалиш от друго табло, но има пипане на стрелка и не си е работа. Като цяло верно си е най-добре с цяло табло от моргата. Обаче, както са ти написали, първо си виж датчика за уреда. ~10лв струва и се намира над този за налягането на маслото(тумбестия), ако си с 1.8 или 2.0 8V ТС(1.7 принципно нямат). Пада се от задната страна на главата (към шофьора и от неговата страна). Лошото е, че и сред новите има ментета неземни. Старият ми отчита по-малко, а новия повече. Карам си със стария, за да не ме стресират показанията на новия.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

с 1.8 8v-93г.съм проблема е че вместо 90 показва около 70гр. утре ще напавя един оглед за местонахождението на въпросния датчик и ще вземам мерки .

Comment

с 1.8 8v-93г.съм проблема е че вместо 90 показва около 70гр. утре ще напавя един оглед за местонахождението на въпросния датчик и ще вземам мерки .
            После пиши к'ва си я свършил

Comment

тайно се надявам да се окаже от датчика че хич не искам да раскоствам таблото че и без това има 1000 кабела из краката ми .

Comment

тайно се надявам да се окаже от датчика че хич не искам да раскоствам таблото че и без това има 1000 кабела из краката ми .
                Не се занимавай с глупости - на 99% е датчикът
                Успех,

Comment

блягодаря другата седмеца ще пиша кво е станало

Comment

Moже вярно стрелката да не показва вярно. Щом на диагностиката са казали че точно стрелката е виновника може и така да е.
                    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                      Moже вярно стрелката да не показва вярно. Щом на диагностиката са казали че точно стрелката е виновника може и така да е.
                      На диагностика се хваща темп. датчик за ECU-то(този на термостата). Съответно, ако той показва 90 и по това време някъде запали и перката, а на таблото сочи 70, ясно, че уреда не е верен, но не значи, че не е от датчика за уреда, който е различен от този, чиито показания се четат от ECU-то и съответно от диаг. софтуеър.

П.С. При мен е същото като при колегата. На уреда показва идея над 70 гр., а перката се включва (само с една степен съм и с датчик 85-87 градуса). С новия датчик, при равни и други условия, показваше 110+. Карам си с "нискотемпературния" Веглия.

БТВ. Утре по план-график имаме монтаж на конус с MUROMAN, ако колегата иска да си тества, старото ми табло(с такова от 1.8 съм) е с читав такъв уред(от 1.7) и е налично за проби.
                      Last edited by TRENDi; d.m.y г., 23:25.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                        но не значи, че не е от датчика за уреда, който е различен от този, чиито показания се четат от ECU-то и съответно от диаг. софтуеър.
                        Именно. Съответно останалото се обезсмисля, докато колегата не подмени температурния датчик, който праща инфо за уредана таблото

Comment

Working...
                        X